Lina Mattebo

Frilansande journalist och skribent

Föreläsning om feminism och kyrkan

Publicerat av Lina

Skärmavbild 2016-07-07 kl. 19.17.36

I tisdag var jag som sagt på Lapplandsveckan för att föreläsa utifrån rubriken ”Feminism och kyrkan – på spaning efter jämställdheten” (alltså samma titel som antologin jag är redaktör för.) Det var väldigt kul, fullt i lokalen, många diskussioner runt borden utifrån de samtalsfrågor jag har tagit fram till boken tillsammans med studieförbundet Bilda och ännu fler samtal med enskilda personer efteråt.

Här kan du se hela föredraget i efterhand.

Här kan du läsa om föreläsningen i tidningen Dagen.

Och här kan du lyssna på en intervju med mig i P4 Västerbotten.

Jag höll även i en workshop om att skriva om tro under onsdagen. Vi läste mina och andras texter om tro, jobbade med olika skrivövningar, pratade om vad som är viktigt för en bra text och läste upp våra egna texter för varandra. Blev även det en väldigt fin och givande förmiddag, tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*