Lina Mattebo

Frilansande journalist och skribent

Om mig

Publicerat av Lina

Foto: Josefin Casteryd

Jag heter Lina Mattebo, är 31 år och växte upp i Örnsköldsvik. Sedan tio år tillbaka kallar jag Stockholm för mitt hem, men reser gärna till andra platser för att göra jobb.

Våren 2011 blev jag färdig med min journalistutbildning. I den ingår både en folkhögskoleutbildning med inriktning på tidning och reportage och en kandidatexamen med etnologi som huvudämne och statskunskap som underämne. Jag har jobbat för flera olika magasin och tidningar, i olika roller. Jag har dessutom gett ut två böcker och varit redaktör för en antologi. Jag föreläser också om ämnen som feminism och kyrkan, kroppen och vänskap.

Nu jobbar jag som redaktör för magasinet Motdrag, men gör även frilansuppdrag med jämna mellanrum. Hör gärna av dig!

Jag har ett eget företag med f-skattesedel.